Google

miercuri, 12 mai 2010

Când devenim Bărbaţi? / Ce este Bărbatul ?

Bărbatul, termenul ca mister nedeslușit...

Fiind doar un pustan la frageda-mi varsta de 23 de ani, poate multi ar spune ca nu sunt chiar asa de pustan dar cei care imi vor lectura randurile in intregime vor intelege de ce m-am caracterizat drept pustan, am vrut sa inteleg care anume este valoarea termenului de barbat in zilele noastre. Am inceput prin a cerceta explicatia din dictionarul explicativ al limbii Romane unde am constatat ca barbat defapt inseamna sot, inseamna persoana adulta de sex masculin, un om in toata firea. Dupa definitia din dex, m-as intreba, cand un pustan devine de fapt barbat? Cand se insoara si devine sot automat isi ia si statut de barbat? de om in toata firea? M-as mira, cunosc cazuri de masculi insurati care sunt mai pustani ca un copil de clasa a5a. Om in toata firea, mascul adult, cunoaste cineva o masuratoare prin care sa afli cand ai atins acest prag, dupa care te poti numi barbat? Eu unul as fi interesat, ca tare mi-ar placea sa aflu cand am sa devin barbat.... Pana atunci ramane un mister, pe care totusi as dori sa incercam sa-l deslusim prin niste idei pentru intarirea termenului de barbat.

  • O dama gospodina vede ca barbat acel tip de individ care e in stare sa schimbe un bec la lustra, sa manuiasca ciocanul cand infige un cui in perete de care sa agate carpeta cu Rapirea din Serai, care duce gunoiul si are un job care-l ajuta sa-si intretina familia.
  • Genul de femeie libertina, petrecareata, care-si petrece majoritatea timpului la coafor isi alege un barbat, doar daca acesta e imbracat decent, un adevarat domn care nu lucreaza pentru cineva, lucreaza pentru el insusi, are o firma cu "n" angajati si la serviciu il conduce soferul intr-o masina luxoasa.
  • Pentru ca o visatoare convinsa sa te observe in toata barbatia ta, ai nevoie de cele mai putine lucruri masculine, iti trebuie cateva replici dulci pe care sa i le repeti la infinit, o gradina din care sa-i culegi flori in fiecare dimineata si sa i le asezi langa pat, tandrete si plimbari sub cerul luminat de luna plina.

Probabil ca as putea incerca sa gasesc pentru fiecare tip de femeie in parte, genul de mascul pe care aceasta il crede BARBAT, posibil ca din tipurile de masculi definiti mai sus, multi nici nu sunt "oameni in toata firea, insurati sau adulti", cu toate acestea ei au obtinut drept catalogare termenul de Barbat.

Din perspectiva unei mame, cand isi vede aceasta fiul, ajuns sau nu la maturitate, ca pe un barbat? Atunci cand se insoara, cand termina armata, il defloreaza vreo vecina mai in varsta? cand chiar daca nu e insurat, prin puterele proprii isi construieste o locuinta, sau pleaca in lume si se descurca bine de unul singur?

Diferite grupuri de masculi, inteleg prin barbat ca trebuie sa fii agresiv, ca violenta este cea care masoara cat de barbat esti, muschii de pe tine spunand procentele de barbatie, chiar si atunci cand te legi de cineva net inferior, succesul la femei masurand calitatea barbatiei, cu cat ai trecut prin mai multe cu atat esti mai de calitate, iar persoanele care te cunosc cu cat sunt mai multe, mai diversificate cu atat esti un barbat mai de valoare. Nici in cazul acestor indivizi nu se potriveste definitia sugerata de dex si nici nu regasim tipul de mascul pe care doamnele il vad ca pe unul. Asta ma face sa ma gandesc ca fiecare persoana, indiferent de sex, percepe ca barbat diferit fiecare individ. Cu toate astea, nu este niciun catalog care sa separe pe grupe diferitele tipuri de barbati....


voi continua :)

Un comentariu:

Sakira spunea...

wow this is amezing website try more apk ,
xe currency converter